27 Tetor, 2023

IA në arsim: Cili është potenciali i ChatGPT?

Intelligjenca Artificiale (IA) është një nga temat më intriguese dhe të ndikshme në botën e teknologjisë së informacionit. Në kohën kur bota digjitale po shtrihet me shpejtësi, koncepti i IA është në qendër të zhvillimit dhe transformimit të shumë fushave, përfshirë edukimin, teknologjinë, biznesin, dhe më shumë. Në këtë blog, do të thellohemi në botën […]

5 Maj, 2023

Hyrje në Blockchain: Një udhërrëfyes i plotë

Blockchain është një teknologji revolucionare që po transformon shumë industri, nga financat dhe zinxhiri i furnizimit në shëndetësi dhe qeverisje. Natyra e tij e decentralizuar dhe transparente e ka bërë atë një nga teknologjitë më të premtueshme dhe më të diskutuara të shekullit 21. Në këtë udhërrëfyes të plotë, do të sigurojmë një hyrje në […]

13 Prill, 2023

Gjuhët programuese të cilat janë në trend në vitin 2023

Të gjithë jemi dëshmitarë që për çdo ditë teknologjia vazhdon të përparojë me një ritëm të paprecedentë, dhe ky fakt na tregon se edhe kërkesa për programues vazhdon të rritet — në të njejtën kohë të rriten edhe problemet teknologjike, nevoja për shpikje dhe ide të reja. Nuk ekziston ndonjë gjuhë programuese që mund t’i […]

23 Janar, 2023

Mbroj mjedisin duke ricikluar mbeturinat elektronike!

Nesër, më 24 janar, shënohet Dita Ndërkombëtare e Riciklimit të Pajisjeve Elektronike. Arsyeja për kremtimin e kësaj fushate është që të rrisim ndërgjegjësimin për efektet anësore te mbetjeve elektronike si dhe grumbullimin e tyre. Për këte arsye nga 24.01.2023 deri më datë 28.02.2023, Shkolla Digjitale do të bëj grumbullimin e mbeturinave teknologjike. Prandaj nëse keni […]

22 Shtator, 2022

Dita e hapur “Kodo ardhmërinë”

Shkolla Digjitale së bashku me departamentin për arsim pranë Komunës së Çairit, kanë organizuar ditë të hapur të titulluar “Kodo ardhmërinë”. Pjesëmarrës ishin mbi 200 nxënës nga shkollat fillore të Komunës së Çairit, ku qëllimi i ngjarjes ishte që ata të njoftohen dhe të mësojnë konceptet themelore rreth programimit dhe teknologjive të ndryshme. Ky projekt […]

28 Gusht, 2022

Kursi online i programimit, i ndjekur nga shumë nxënës

Mundësia për të ndjekur kursin online apo fizikisht Një përparësi e madhe e Shkollës Digjitale është natyra e veprimtarisë, ku duke pasur parasysh mundësinë për qasje në kurs të programimit nga kudo që ndodhen nxënësit, të mësuarit online vazhdon të jetë njëra nga metodat për mësimdhënie. Shumë nxënës nga vendet fqinjë dhe jo vetëm, janë […]

5 Prill, 2022

Inspironi vajzat në udhëtimin e tyre në botën e teknologjisë

Vajzat në udhëheqje: Arritja e një të ardhmeje të barabartë në një botë me COVID-19 Deklaratë për Ditën Ndërkombëtare të Gruas – 8 Mars 2021, ditë kjo e cila manifestohet me të gjitha arritjet e femrave në të gjitha fushat. Tani është koha që të shfrytëzojmë plotësisht fuqinë e udhëheqjes së grave dhe vajzave për […]