27 Tetor, 2023

IA në arsim: Cili është potenciali i ChatGPT?

Intelligjenca Artificiale (IA) është një nga temat më intriguese dhe të ndikshme në botën e teknologjisë së informacionit. Në kohën kur bota digjitale po shtrihet me shpejtësi, koncepti i IA është në qendër të zhvillimit dhe transformimit të shumë fushave, përfshirë edukimin, teknologjinë, biznesin, dhe më shumë. Në këtë blog, do të thellohemi në botën […]

22 Shtator, 2022

Отворен ден „Кодирај ја иднината“

Дигитал Скул, заедно со одделот за образование при Општина Чаир, организираа отворен ден насловен „Кодирај ја иднината“. Учесници беа над 200 ученици од основните училишта од Општина Чаир, каде целта на настанот беше тие да се информираат и да ги научат основните концепти за програмирање и различни технологии. Овој проект има за цел да ги […]

28 Gusht, 2022

Онлајн курсеви за програмирање, посетени од многу студенти

Можност за следење на курсот онлајн или по физичко присуство Голема предност на Дигитал Скул е природата на активноста, каде со оглед на можноста за пристап до курсот за програмирање од каде и да се студентите, онлајн учењето продолжува да биде еден од методите на настава. Многу студенти од соседните земји и пошироко се дел […]

5 Prill, 2022

Инспирирајте ги девојките на нивното патување во светот на технологијата

Девојки во лидерство: Постигнување на еднаква иднина во светот на КОВИД-19 Декларација за Меѓународниот ден на жената – 8 март 2021 година, ден кој се манифестира со сите достигнувања на жената на сите сфери. Сега е време целосно да се искористи моќта на лидерството на жените и девојките за да се реализира поправедна, инклузивна и […]