14 Maj, 2024

Summer Code Fest 2024: Një sukses i jashtëzakonshëm në Shkollën Digjitale

Këtë maj, Digital School me krenari organizoi garën e shumëpritur “Summer Code Fest”, një hakaton 48-orësh që mblodhi së bashku mbi 100 studentë të talentuar nga e gjithë Maqedonia. I mbajtur në zyrat iCan në Gostivar, ky event ishte një shfaqje spektakolare e kreativitetit, punës në grup dhe aftësive teknologjike.

Një mbledhje e mendjeve të reja

Hackathoni filloi mëngjesin e 11 majit 2024. Studentë nga qytete të ndryshme, duke përfshirë Shkupin, Tetovën, Kumanovën dhe Dibrën, mbërritën plot emocione dhe të gatshëm për t’u përballur me sfidat përpara. Veprimtaria filloi me një ceremoni hapjeje ku pjesëmarrësit u mirëpritën nga stafi entuziast i Digital School dhe iu dha një pasqyrë e rregullave dhe objektivave të hackathon.

Përvoja e Hackathon-it

Gjatë 48 orëve, pjesëmarrësit punuan në ekipe për të zhvilluar projektet e tyre. Hackathon u strukturua rreth kategorive të shumta, duke i lejuar studentët të konkurrojnë në sfidat e përshtatshme për moshën. Tema kryesore ishte “Green Future”, ku nxënësit u detyruan të krijojnë projekte për ekologjinë dhe mjedisin tonë. Këto kategori jo vetëm që barazuan fushën e lojës, por inkurajuan edhe një konkurrencë të shëndetshme mes bashkëmoshatarëve.

Atmosfera ishte fantastike, me ekipe të grumbulluara rreth laptopëve, duke shënuar në tabela të bardha dhe duke u përfshirë në diskutime për zgjidhjen e problemeve. Mentorët gjithashtu ishin prezent, duke ofruar udhëzime dhe njohuri, duke u siguruar që çdo pjesëmarrës të mund ta realizonte vizionin e tij me mjetet dhe mbështetjen e duhur.

Kreativiteti dhe inovacioni i shpalosur

Projektet e shfaqura në fund të hackathon-it ishin mbresëlënëse. Nga lojra deri te uebfaqe komplekse, projektet e studentëve theksuan aftësinë e tyre për të zbatuar atë që kanë mësuar në skenarë të botës reale.

Fituesit dhe festimet

Ceremonia e mbylljes së 12 majit ishte e mbushur me pritje dhe brohoritje pasi u shpallën fituesit në kategori të ndryshme. Çmimet u ndanë në bazë të kreativitetit, aftësive teknike dhe ndikimit të mundshëm të projekteve. Gëzimi dhe krenaria ishin të dukshme ndërsa skuadrat u ngjitën për të marrë trofetë dhe certifikatat e tyre. Fituesit e garës ishin:

✴️ Kategoria CODE: Eugen Papraniku

✴️ Kategoria Scratch: Burak Ismaili & Berk Iskenderler

✴️ Kategoria App Inventor:
🔹 Ekipi 1: Amar Alili, Emir Dervishi & Noar Ademi
🔹 Ekipi 2: Drin Lleshi, Lundrim Lleshi & Realt Çupi

✴️ Kategoria CSD 2 (HTML & CSS): Andi Saliu, Diar Asani & Arion Fejzuli

✴️ Kategoria CSD 3 (JavaScript): Anis Abazi

✴️ Kategoria WordPress Basic: Erion Xhemaili

✴️ Kategoria Front-end:
🔹 Ekipi 1: Bleron Hyseni, Abdurahman Aliti & Ensar Ismaili
🔹 Ekipi 2: Orhidea Ollogu & Albin Kastrati

✴️ Kategoria Back-end:
🔹 Ekipi 1: Bulza Abdili, Amar Alija & Muhamed Alili
🔹 Ekipi 2: Elsa Halili, Dhurim Zaiti & Gent Jahja

E ardhmja

Suksesi i Summer Code Fest jo vetëm që ka festuar arritjet e pjesëmarrësve të tij, por gjithashtu ka theksuar përkushtimin e Shkollës Digjitale për të nxitur aftësitë teknologjike tek të rinjtë e Maqedonisë. Ndërsa presim me padurim ngjarjen e vitit të ardhshëm, ne jemi të ngazëllyer të vazhdojmë të mbështesim studentët tanë në rrugëtimin e tyre për t’u bërë novatorët dhe liderët e së nesërmes.

Konkluzioni

Summer Code Fest ishte më shumë se një garë; ishte një festival i gjallë mësimi, zhvillimi dhe argëtimi. Shkolla Digjitale mbetet e përkushtuar për të ofruar platforma ku mendjet e reja mund të lulëzojnë, të inovojnë dhe të përgatiten për sfidat e së ardhmes. Qëndroni me ne për më shumë ngjarje dhe bashkohuni ndërsa hapim rrugën për gjeneratën e ardhshme të entuziastëve të teknologjisë!