React.JS

Возраст: 15-18 години

Опис

Курсот React.JS е посветен на млади луѓе на возраст од 15-18 години кои ги завршиле двата претходни курса: „Front-end Development“ и „Back-end Development“.

Наставната програма за ова ниво е дизајнирана да ги научи основните концепти на популарната библиотека на JavaScript, React.JS. Библиотеката React се користи за креирање сложени страници (кориснички интерфејси) и ја одржува Facebook.

Тоа е библиотека која е широко користена во различни развојни индустрии и ја претпочитаат оние кои сакаат да продолжат со Full-Stack Development.

На крајот на првата година...

Студентите ќе можат да креираат веб и мобилни апликации користејќи ја библиотеката на JavaScript, React.JS.

Месечна цена:

3000ден

Јавете ни се:

Пополнете го формуларот

Со пополнување и поднесување на вашите податоци, ја прифаќате политиката за приватност на Digital School. Ние ќе ги разгледаме вашите податоци и ќе ви одговориме.

Дигитал Скул е првото училиште отворено во Република Северна Македонија, кое нуди курсеви за информатичка технологија за деца на возраст од 8 до 18 години.

Контакт