MIT App Inventor

Возраст: 8-11 години

Опис

Курсот MIT App Inventor е наставна програма наменета за деца на возраст од 8-11 години кои сакаат да ги научат првите чекори во програмирањето и да ја изразат својата креативност преку создавање 2D игри.

Преку курсот MIT App Inventor децата ќе имаат можност да учат од адаптираната училишна програма, и да ги совладаат концептите за програмирање и програмска логика, да стекнат општи знаења за технологии, компјутери, компјутерска архитектура, како и различни методи за решавање на програмски проблеми.

На крајот на првата година...

Студентите ќе можат да креираат свои 2D игри, интерактивни програми и анимации.

Месечна цена:

2750ден

Јавете ни се:

Пополнете го формуларот​

Со пополнување и поднесување на вашите податоци, ја прифаќате политиката за приватност на Digital School. Ние ќе ги разгледаме вашите податоци и ќе ви одговориме.

Дигитал Скул е првото училиште отворено во Република Северна Македонија, кое нуди курсеви за информатичка технологија за деца на возраст од 8 до 18 години.

Контакт