Политика за приватност за Digital School Macedonia

Во Digital School Macedonia, достапно од www.digitalschool.edu.mk, еден од нашите приоритети е приватноста на нашите посетители. Овој документ за Политика за приватност содржи типови на информации што ги собира и евидентира Digital School Macedonia и како ние ги користиме.

Ако имате дополнителни прашања или ви требаат повеќе информации за нашата Политика за приватност, не двоумете се да не контактирате.

Оваа политика за приватност се однесува само на нашите онлајн активности и важи за посетителите на нашата веб-страница во врска со информациите што ги споделуваат и/или собираат на Digital School Macedonia. Оваа политика не се однесува на какви било информации собрани офлајн или преку други канали освен оваа веб-локација.

Согласност

Со користење на нашата веб-страница, ја прифаќате нашата политика за приватност и се согласувате со нејзините услови.

Информации што ги собираме

Личните информации од кои се бара да ги дадете и причините зошто од вас се бара да ги дадете ќе ви бидат јасни во моментот кога ќе побараме од вас да ги дадете вашите лични податоци.

Ако не контактирате директно, може да добиеме дополнителни информации за вас, како што се вашето име, адреса на е-пошта, телефонски број, содржината на пораката и/или прилозите што може да ни ги испратите и сите други информации што можете да изберете да ги дадете.

Кога се регистрирате за сметка, може да ги побараме вашите информации за контакт, вклучително и ставки како што се вашето име, име на компанија, адреса, адреса на е-пошта и телефонски број.

Како ги користиме вашите информации

Ги користиме информациите што ги собираме на различни начини, вклучувајќи:

 • Ние ја работиме, обезбедуваме и одржуваме нашата веб-страница
 • Ја подобруваме и ја прошируваме нашата веб страница
 • Ние разбираме и анализираме како ја користите нашата веб-страница
 • Развиваме нови производи, услуги, карактеристики и функционалност
 • Комуницираме со вас, директно или преку еден од нашите партнери, вклучувајќи ја услугата за клиенти, за да ви обезбедиме ажурирања и други информации за веб-страницата и за маркетинг и промотивни цели
 • Ви испраќаме е-пошта
 • Откриваме и спречуваме измами

Рекорди

Digital School Macedonia следи стандардна процедура за користење на лог датотеки. Овие колачиња ги снимаат посетителите кога посетуваат веб-локации. Сите хостинг компании го прават ова и дел од аналитиката на хостинг услугите. Информациите собрани од датотеките за евиденција вклучуваат адреси на Интернет протокол (IP), тип на прелистувач, давател на интернет услуги (ISP), ознака за датум и време, страници за упатување/излез и евентуално број на кликови. Тие не се поврзани со какви било информации за лична идентификација. Целта на информациите е да се анализираат трендовите, да се администрира страницата, да се следи движењето на корисниците на веб-страницата и да се соберат демографски информации.

Колачиња

Како и секоја друга веб-локација, Digital School Macedonia користи колачиња. Овие колачиња се користат за складирање на информации, вклучително и преференци на посетителите и страници на веб-локацијата до кои посетителот пристапил или посетил. Информациите се користат за оптимизирање на корисничкото искуство со прилагодување на содржината на нашата веб-локација врз основа на типот на прелистувачот на посетителите и/или други информации.

Политики за приватност на рекламни партнери

Можете да ја консултирате оваа листа за да ја најдете Политиката за приватност за секој од рекламните партнери на Digital School Macedonia.

Рекламните сервери или рекламните мрежи од трети страни користат технологии како колачиња, JavaScript или Web Beacons кои се користат во нивните соодветни реклами и линкови прикажани на Digital School Macedonia, кои се испраќаат директно до прелистувачите на корисниците. Тие автоматски ја добиваат вашата IP адреса кога тоа ќе се случи. Овие технологии се користат за мерење на ефективноста на нивните рекламни кампањи и/или за персонализирање на рекламната содржина што ја гледате на веб-локациите што ги посетувате.

Имајте предвид дека Digital School Macedonia нема пристап или контрола врз овие колачиња што ги користат трети лица огласувачи.

Политики за приватност на трети страни

Политиката за приватност на Digital School Macedonia не се однесува на други огласувачи или веб-страници. Затоа, ве советуваме да се консултирате со соодветните Политики за приватност на овие рекламни сервери од трети страни за подетални информации. Може да ги вклучува нивните практики и упатства за тоа како да се откажете од одредени опции.

Можете да изберете да ги оневозможите колачињата преку индивидуалните опции на вашиот прелистувач. За да прочитате подетални информации за управување со колачиња со одредени веб-прелистувачи, тие информации може да се најдат на соодветните веб-страници на прелистувачите.

Права за заштита на податоците GDPR

Сакаме да се увериме дека сте целосно свесни за сите ваши права за заштита на податоците. Секој корисник има право на следново:
 • Право на пристап – Имате право да барате копии од вашите лични податоци. Можеби ќе ви наплатиме мала надокнада за оваа услуга.
 • Право на исправка – Имате право да побарате од нас да ја поправиме секоја информација за која сметате дека е неточна. Вие исто така имате право да побарате од нас да ги комплетираме информациите што мислите дека се нецелосни.
 • Право на бришење – Имате право да побарате од нас да ги избришеме вашите лични податоци, под одредени услови.
 • Право на ограничување на обработката – Имате право да барате да ја ограничиме обработката на вашите лични податоци, под одредени услови.
 • Право на приговор на обработка – Имате право да се спротивставите на нашата обработка на вашите лични податоци, под одредени услови.
 • Право на преносливост на податоци – Имате право да побарате да ги пренесеме податоците што сме ги собрале на друга организација или директно до вас, под одредени услови.
Ако поднесете барање, имаме еден месец да одговориме. Доколку сакате да остварите некое од овие права, ве молиме контактирајте не.

Информации за деца

Друг дел од нашиот приоритет е зголемување на заштитата на децата при користење на Интернет. Ги охрабруваме родителите и старателите да учествуваат и/или да ја следат и насочуваат нивната онлајн активност.

Digital School Macedonia свесно не собира никакви лични податоци од деца под 8-годишна возраст. Ако мислите дека вашето дете обезбедило ваков тип на информации на нашата веб-локација, силно ве охрабруваме веднаш да не контактирате и ќе ги искористиме нашите најдобри напори за навремено да ги отстраниме таквите информации од нашата евиденција.