август 28, 2022

Онлајн курсеви за програмирање, посетени од многу студенти

Можност за следење на курсот онлајн или по физичко присуство Голема предност на Дигитал Скул е природата на активноста, каде со оглед на можноста за пристап до курсот за програмирање од каде и да се студентите, онлајн учењето продолжува да биде еден од методите на настава. Многу студенти од соседните земји и пошироко се дел […]

мај 30, 2022

Зошто децата треба да посетуваат Летна Школа?

Во текот на месеците јуни и јули, Дигитал Скул организира Летна Школа со наменска програма за деца на возраст од 8-18 години. Целта на Летната Школа е да ги обучи децата и младите во најактуелните и најатрактивни области во светот на информатичката технологија. Во текот на двонеделната програма децата ќе научат: Архитектура на компјутери Мрежи […]

април 5, 2022

Инспирирајте ги девојките на нивното патување во светот на технологијата

Девојки во лидерство: Постигнување на еднаква иднина во светот на КОВИД-19 Декларација за Меѓународниот ден на жената – 8 март 2021 година, ден кој се манифестира со сите достигнувања на жената на сите сфери. Сега е време целосно да се искористи моќта на лидерството на жените и девојките за да се реализира поправедна, инклузивна и […]